Wat bied ik jou

In mijn praktijk werk ik op basis van de principes van haptonomie. Bij mensen met stress of burn-out klachten heeft het denken en/of doen vaak de overhand waardoor er minder aandacht is voor het gevoel. Hierdoor raak je uit balans. De begeleiding is gericht op het aanspreken en/of vergroten van jouw voelend vermogen om deze balans te herstellen. Je leert o.a. jouw stresssignalen herkennen en er naar te gaan luisteren waardoor het kiezen voor afwisseling tussen spanning en ontspanning mogelijk wordt. Je lichaam kan zich weer herstellen en opladen.  

Tijdens diverse ervaringsoefeningen staat het contact tussen ons centraal. Je neemt een kijkje in je binnenwereld in tijden van stress. Hoe ga jij om met jezelf? Wat ervaar je in jezelf? Hoe ga jij om met anderen? Jouw (vaak onbewuste) manieren van handelen die jou in de weg zitten om te ontspannen worden belicht. En natuurlijk kijken we ook naar jouw kwaliteiten. Met behulp van je kwaliteiten ontdek je nieuwe manieren van omgaan met jezelf en de wereld om je heen die helpen bij het omgaan met stress.

 

Kosten en vergoedingen

  • Kennismakingsgesprek – maximaal 30 minuten – gratis.
  • Een individuele sessie – 60 minuten – €70 per uur.
  • Voor mensen met een laag inkomen hanteer ik een aangepast tarief. Een verwijzing is niet nodig.

 De praktijk wordt erkend door en is aangesloten bij de NFG. Hierdoor bestaat de mogelijkheid een sessie (gedeeltelijk) vergoedt te krijgen. Een overzicht van zorgverzekeraars vindt u op de website van de NFG, hierop kunt u zien hoeveel u vergoed krijgt bij uw zorgverzekeraar. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is Nelly-van-Berkel-Nederlandse-Federatie-Gezondheidszorg.jpg